forum.TibiaME.com.pl

Forum oficjalnej strony TibiaME.com.pl w Polsce o grze Tibia Micro Edition
Teraz jest N sty 21, 2018 9:11 pm

Strefa czasowa: UTC + 1




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 40 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Świat 27
PostNapisane: Śr wrz 15, 2010 4:15 pm 
Offline
Demon
Demon

Dołączył(a): So paź 17, 2009 10:05 am
Posty: 1062
Nick w grze: Lewy
Świat: 21
Poziom: 0
Profesja: Warrior
Osiągnięcia: 0
Model Telefonu: iPhone 5
Oczywiście był tylko 1, teraz mamy.. aż 30. Może już niedługo będzie 100 serwerów! :)

_________________
48 PyrLand...


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Świat 27
PostNapisane: Cz wrz 16, 2010 3:50 pm 
Offline
Terror Bird
Terror Bird

Dołączył(a): Cz sty 28, 2010 4:38 pm
Posty: 224
Lokalizacja: Tychy
Nick w grze: Yaz
Świat: 29
Poziom: 10
Profesja: Warrior
Osiągnięcia: 28
Witam
Też chyba będę grał na w27 lub na w30 ;] i będę robił gildie ale narazie myślę ! :P

_________________
Nie czytam postów/tematów z błędami ortograficznymi !


Big Project!
5% Done!


http://forum.tibiame.com.pl/viewtopic.php?f=13&t=1585


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Świat 27
PostNapisane: Cz wrz 16, 2010 4:40 pm 
Offline
Spider
Spider

Dołączył(a): Śr wrz 08, 2010 5:58 pm
Posty: 38
Nick w grze: Chocian
Świat: 21
Poziom: 20
Profesja: Wizard
Osiągnięcia: 0
Model Telefonu: e51 rulezzz
lepiej chodź do nas na w21 ;p fajna atmosfera chłopaki często wypady robią na GH ; p


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Świat 27
PostNapisane: Pt wrz 17, 2010 11:05 am 
Offline
Terror Bird
Terror Bird

Dołączył(a): Cz sty 28, 2010 4:38 pm
Posty: 224
Lokalizacja: Tychy
Nick w grze: Yaz
Świat: 29
Poziom: 10
Profesja: Warrior
Osiągnięcia: 28
To miło ale ;] .. nie :P

_________________
Nie czytam postów/tematów z błędami ortograficznymi !


Big Project!
5% Done!


http://forum.tibiame.com.pl/viewtopic.php?f=13&t=1585


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Świat 27
PostNapisane: So wrz 18, 2010 11:52 am 
Offline
Vampire
Vampire

Dołączył(a): So paź 17, 2009 5:18 am
Posty: 397
Świat: 0
Poziom: 0
Osiągnięcia: 0
kolejne swiaty rusza pewnie dopiero po kliencie java hres, wiec jak ktos chce grac na nowym to ma okazje teraz


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Świat 27
PostNapisane: Cz wrz 30, 2010 9:17 pm 
Offline
Scorpion
Scorpion
Avatar użytkownika

Dołączył(a): N lis 01, 2009 10:47 pm
Posty: 88
Nick w grze: Pandora
Świat: 19
Poziom: 90
Profesja: Wizard
Osiągnięcia: 57
Model Telefonu: Nokia N95
Inferno napisał(a):
kolejne swiaty rusza pewnie dopiero po kliencie java hres, wiec jak ktos chce grac na nowym to ma okazje teraz


Bo nie wytrzymam. MegaLoL!!! Java hi res client. Ty ćpać zaczołeś? :mrgreen:

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Świat 27
PostNapisane: Cz wrz 30, 2010 10:14 pm 
Offline
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Pt paź 16, 2009 1:39 pm
Posty: 1107
Lokalizacja: Lauban
Nick w grze: Mertuch
Świat: 7
Poziom: 42
Profesja: Wizard
Osiągnięcia: 18
Model Telefonu: NokiaE52+iPhone3G8GB
Pandzia napisał(a):
Inferno napisał(a):
kolejne swiaty rusza pewnie dopiero po kliencie java hres, wiec jak ktos chce grac na nowym to ma okazje teraz


Bo nie wytrzymam. MegaLoL!!! Java hi res client. Ty ćpać zaczołeś? :mrgreen:

A na kolegę czemu naskoczyłaś?
Dobrze powiedział...

Nowe światy ruszą po hi-res java, czyli nieprędko, więc jak ktoś chce zacząć grać na nowych, to ma okazję teraz na w27-w30

_________________
Obrazek
Oficjalny fansite (główna): http://www.tibiame.com.pl
Sprzedaż konta premium/platyn: http://www.tibiame.com.pl/premium.html .
Aktualna cena: 71zł, 9000platyn - 187zł - może podlegać zmianom.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Świat 27
PostNapisane: Pt paź 01, 2010 5:10 pm 
Offline
Scorpion
Scorpion
Avatar użytkownika

Dołączył(a): N lis 01, 2009 10:47 pm
Posty: 88
Nick w grze: Pandora
Świat: 19
Poziom: 90
Profesja: Wizard
Osiągnięcia: 57
Model Telefonu: Nokia N95
Mertuch napisał(a):
Pandzia napisał(a):
Inferno napisał(a):
kolejne swiaty rusza pewnie dopiero po kliencie java hres, wiec jak ktos chce grac na nowym to ma okazje teraz


Bo nie wytrzymam. MegaLoL!!! Java hi res client. Ty ćpać zaczołeś? :mrgreen:

A na kolegę czemu naskoczyłaś?
Dobrze powiedział...

Nowe światy ruszą po hi-res java, czyli nieprędko, więc jak ktoś chce zacząć grać na nowych, to ma okazję teraz na w27-w30


Drogi Mertuchu. Oni mają problem z klientem na s60v3, potem może zrobią na s60v1-2 ale o javie to nie slyszjałam tego. :-D
Poprawcie mnię jeżeli się mylę ;-)

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Świat 27
PostNapisane: Pt paź 01, 2010 7:55 pm 
Offline
Demon
Demon
Avatar użytkownika

Dołączył(a): N paź 18, 2009 8:21 am
Posty: 1361
Nick w grze: Eles
Świat: 7
Poziom: 48
Profesja: Warrior
Osiągnięcia: 0
Model Telefonu: SGS 2
Nie mają problemów z s60v3, winni są użytkownicy telefonów, i to co w nie pchają. Tego się domyślałem gdy nigdy nie miałem problemów na N82, N95 8gb, i N73(tak tak, Hi-res ładnie hula na N73!, grałem na niej w oczekiwaniu na nowy tel, 3h ciągłej gry bez problemów+ 3 dni normalnej gry). Teraz tym bardziej jestem tego pewien, ponieważ sprzedałem swoją N82 Marcinowi(Soul), i jemu co trochę hres wywalał, podczas gdy ja potrafiłem ją mieć 6dni pod rząd włączoną i zero problemów. Problemem są PIPSy, niektóre wersje installserver.exe, oraz patche. Skoro na N73 dobrze działać, to jak ma nie działać na jakimś innym s60v3 :szczerbol:

A wracając do tematu, od samego początku mówili o hres na v3, v5, iphone, oraz w przyszłości v2 oraz java(to będzie co najwyżej middle res G)

_________________
Obrazek
Obrazek
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Świat 27
PostNapisane: So paź 02, 2010 11:13 am 
Offline
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Pt paź 16, 2009 1:39 pm
Posty: 1107
Lokalizacja: Lauban
Nick w grze: Mertuch
Świat: 7
Poziom: 42
Profesja: Wizard
Osiągnięcia: 18
Model Telefonu: NokiaE52+iPhone3G8GB
Tak jak mówi Eless, nie mają problemów z v3, jednak wciąż pracują nad klientem, aby minimalne wymagania pamięci ram były mniejsze.
I niestety Pandzia nie masz racji, bo hi res na jave powstanie. W odległej przyszłości, ale powstanie

_________________
Obrazek
Oficjalny fansite (główna): http://www.tibiame.com.pl
Sprzedaż konta premium/platyn: http://www.tibiame.com.pl/premium.html .
Aktualna cena: 71zł, 9000platyn - 187zł - może podlegać zmianom.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Świat 27
PostNapisane: So paź 02, 2010 1:09 pm 
Offline
Demon
Demon
Avatar użytkownika

Dołączył(a): N paź 18, 2009 8:21 am
Posty: 1361
Nick w grze: Eles
Świat: 7
Poziom: 48
Profesja: Warrior
Osiągnięcia: 0
Model Telefonu: SGS 2
Współczuje cipom, po raz pierwszy. Łamią sobie łby co jest nie tak w hi-resie, podczas gdy po stronie klienta wszystko jest ok...
Do testów chciałbym jeszcze jakiś telefon z serii E, bo nie mam jak zobaczyć czy rzeczywiście jest problem na tych telefonach z hi-resem.
Ale i N i E to te same v3, więc zawiechy to też pewnie wina użytkowników tych telefonów ;P

Śmieszne jest to że Isolan napisała by nie grać na 1.03 bo są znane problemy z tą wersją, a ja właśnie na tej wersji grałem na tych 3 telefonach.

BTW, temat o W27 więc nie ma co dalej pisać.

//Mertuch: Dwa problemy z klientem jakie mam, to przy menu i przy log-out na samej górze mam dość gruby pasek z informacją o godzinie, dacie (czyli kawałek tej części, którą widzę podczas eksploracji telefonu) a drugi błąd, to podczas pisania na t9 jak chcę wybrać inne słowo niż te zaproponowane, to spisu wyrazów prawie nie widzę, bo jest ucięte

_________________
Obrazek
Obrazek
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Świat 27
PostNapisane: Pn paź 04, 2010 3:10 pm 
Offline
Scorpion
Scorpion
Avatar użytkownika

Dołączył(a): N lis 01, 2009 10:47 pm
Posty: 88
Nick w grze: Pandora
Świat: 19
Poziom: 90
Profesja: Wizard
Osiągnięcia: 57
Model Telefonu: Nokia N95
Dużo tu na ten temat gadać panowie. Sądze że to nie zależy od użytkowników telefonów tak jak Elessar napisałeś, w pewnej części zgodze się tylko do używania fona przez użytkownika i to w jaki sposób się z fonem obchodzimy, bo to co masz w telefonie to masz. Dużą rolę tu odgrywa ram i tu masz 100% racje. I na przykład pisałeś że miałeś nokie n82 i n95 8gb. To są bardzo dobre fony bo naprzykład taka już nokia n95 zwykła, po zformatowaniu które i tak nic nie dało, miała i ma 27mg ramu na starcie. Podczas gry na Hi res, ram schodzi mi do 11-8mg. Na 8mg da sie jeszcze grać, na 7mg gra mi sie tnie tak jak by to Java była, a na 6-5 łapie error, fon zawiesza mi się i musze czekać z 5min zanim złapie restart lub musze fast baterię wyjąć.
Żeby grać w hi resa musze mieć swiss menager pro włączony by ram kontrolować. Rezultat jest taki że ten klijent jest za mocny na niktóre urządzenia.
Co do javy oraz hi res na platformy s60v1-2 to macie rację. Przypominam sobie że Isolan coś mówiła otym ale to będzie pewnie nic innego jak nowa grafika wstawiona. Bez animacji i innych pierdół :-P Trochę to pewnie potrwa i prędzej wydaje mi się że oni zaniechają to poniewasz coraz więcej producentów telefonów stawia już na telefony oparte o system OS jak linux*, windows mobile, android oraz symbian. Za rok telefony bez systemu operacyjnego znikną z pułek ;-)

*Linux- hm nie znam tego ale ponoć Black Berry na tym śmiga. Wie ktoś co to jest za system? Linuxy mają własny system czy jak?

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Świat 27
PostNapisane: Pn paź 04, 2010 5:25 pm 
Offline
Demon
Demon
Avatar użytkownika

Dołączył(a): N paź 18, 2009 8:21 am
Posty: 1361
Nick w grze: Eles
Świat: 7
Poziom: 48
Profesja: Warrior
Osiągnięcia: 0
Model Telefonu: SGS 2
Mert, spisu wyrazów? Masz osobny program do t9? Bo wiem że jest taki. Ja po prostu wciskam * i zmienia mi wyrazy, bez spisu.

_________________
Obrazek
Obrazek
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Świat 27
PostNapisane: Śr gru 15, 2010 10:00 pm 
Offline
Demon
Demon

Dołączył(a): So paź 17, 2009 10:05 am
Posty: 1062
Nick w grze: Lewy
Świat: 21
Poziom: 0
Profesja: Warrior
Osiągnięcia: 0
Model Telefonu: iPhone 5
Pandzia napisał(a):
...*Linux- hm nie znam tego ale ponoć Black Berry na tym śmiga. Wie ktoś co to jest za system? Linuxy mają własny system czy jak?

Linux (/ˈlɪnʊks/) – rodzina uniksopodobnych systemów operacyjnych opartych o jądro Linux. Linux jest jednym z przykładów wolnego i otwartego oprogramowania (FLOSS): jego kod źródłowy może być dowolnie wykorzystywany, modyfikowany i rozpowszechniany.
Źródło: Wikipedia

Sam pracuje na liuxie (Ubuntu 10.4) i jestem zadowolony. Wszystko mam za free.

_________________
48 PyrLand...


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Świat 27
PostNapisane: Pn cze 26, 2017 4:56 am 
Offline
Bat
Bat

Dołączył(a): Pt cze 23, 2017 7:24 am
Posty: 77
Nick w grze: Poradnik
Świat: 1
Poziom: 10
Profesja: Warrior
Osiągnięcia: 0
Model Telefonu: 0125458789
Sam pracuje na liuxie (Ubuntu 10.4) i jestem zadowolony. Wszystko mam za free.

GCLUB มือถือ
goldenslot
GClub


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 40 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL